Corona

Diensten in coronatijd

Naast de online diensten die wij organiseren, houden we  ook weer diensten in ons eigen kerkgebouw aan de Julianastraat. We willen dat uiteraard veilig en verantwoord doen en daarom heeft de kerkenraad een protocol vastgesteld dat strikt wordt gehanteerd. Met betrekking tot de diensten gelden de volgende regels:

Coronamaatregelen

De maatregelen die 2 november tijdens de persconferentie zijn aangekondigd door het kabinet hebben ook consequenties voor ons als gemeente. We zetten hierbij de belangrijkste gevolgen die de maatregelen voor ons hebben op een rij:

Met ingang van 7 november wordt tijdens de dienst de anderhalve meter maatregel weer van kracht. Dat betekent dat de stoelen weer worden neergezet zoals die eerder stonden. Op die manier waarborgen we de anderhalve meter afstand tussen mensen van verschillende huishoudens. We werken niet met aanwijzen van plekken. Iedereen kan gaan zitten waar hij/zij wil

Bij binnenkomst in en vertrek uit de kerk vragen we iedereen om een mondkapje te dragen. Dat geldt ook wanneer je tussentijds je verplaatst binnen de ruimte i.v.m. bijvoorbeeld toiletbezoek.

Aanmelden is niet nodig. We begeleiden mensen ook niet naar hun plek voorafgaand aan de dienst of naar buiten na afloop van de dienst.

We doen een dringend beroep op een ieder om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid in dezen te nemen. We kiezen voor de hierboven geschetste aanpak om enerzijds de veiligheid van ieder zoveel mogelijk te waarborgen en anderzijds om er voor te zorgen dat alles zo natuurlijk mogelijk verlopen kan.

We hopen van harte dat verdergaande maatregelen niet nodig zullen zijn.