Kindermiddag in voorjaarsvakantie

Kindermiddag in voorjaarsvakantie

Team Bussie Basta verzorgt spetterend programma tijdens kindermiddag VEG

Midden in de voorjaarsvakantie organiseert de Vrije Evangelische Gemeente in Meppel een vakantiemiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De middag wordt gehouden op woensdag 19 februari in het kerkgebouw van de VEG aan de Julianastraat. Speciaal voor dit kinderfestijn is de kerkzaal omgebouwd tot activiteitenruimte voor de kinderen.
De VEG heeft voor deze middag team “Bussie Basta” uitgenodigd. Team Bussie Basta is met maar liefst drie mensen present en verzorgt een afwisselend en spetterend totaalprogramma voor zoals ze dat zelf zeggen stoere jongens en coole meiden. Op het programma staat onder meer: Vetkuif of Rock a Bella (met stoere Bandana), Tatto Sjablonen met Schminck, Nagellak, Bubble Gum Challenge, Dansen op Rock and Roll muziek en busje schilderen.
Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De toegang is gratis. Kinderen krijgen na afloop een leuke goodiebag mee.
De VEG nodigt alle kinderen van harte uit.
Ouders die hun kinderen komen brengen zijn van harte welkom en kunnen ook blijven en als ze dat willen meedoen met het programma.

De VEG is nu alweer een aantal jaren geleden begonnen met deze kinder-vakantie-activiteit, jaarlijks in de voorjaarsvakantie en in de herfstvakantie. Deze activiteit is een bijzonder onderdeel van het totaalprogramma van de VEG. Bijzonder omdat de VEG vooral uit ouderen bestaat en er maar enkele kinderen/gezinnen betrokken zijn bij deze kerkgemeenschap. Het activiteitenpakket vanuit de VEG is dus vooral op ouderen gericht en in die zin is deze kindermiddag opvallend in het geheel. Maar het is tegelijk ook en vooral een heel bewuste keuze: “we willen, ook al zijn we zelf vooral een kerk van ouderen wel als kerk gestalte blijven geven aan de gedachte dat we er ook voor de nieuwere generatie(s)zijn en hen iets willen bieden”, aldus Henk van Dam, voorganger van de VEG en vanuit die functie ook betrokken bij de organisatie van deze middagen. Daarnaast is opvallend dat het programma niet gericht is op het werven van nieuwe leden voor de kerkgemeenschap. Ook dat is een bewuste keuze. “Natuurlijk zouden we heel graag willen dat meer eigen gezinnen zich aan onze gemeente verbinden”, aldus van Dam. Maar deze middagen wil de VEG vooral gestalte geven aan de overtuiging dat we als kerk de taak hebben om dienstbaar te zijn aan de samenleving en mensen in de samenleving. Dat betekent concreet: in de schoolvakantie een bijdrage leveren aan een leuke vakantie door het organiseren van een vakantieactiviteit voor kinderen. Vandaar deze kindermiddag, midden in de voorjaarsvakantie. De VEG is er helemaal klaar voor en hoopt veel kinderen te begroeten.

share

Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *